Alla inlägg den 18 februari 2009

Av Lisa - 18 februari 2009 12:39

Lägger in lite bilder från vår resa till USA Florida.

Flög från Sverige med Finair så vi mellan landade i Helsingfors. Flygtiden från Helsingfors till Miami USA tog 10 timmar. Hemresan samma rutt Miami- Helsingfors gick endast på nio timmar.

Bild 1. - Utsikt från vårt första hotell, Hilton Miami, taget amerikansk tid vid ca 05 på morgonen.

Bild 2.  - På väg ner mot Florida Keys, efter att vi hämtat vår hyrbil.

Bild 3.  - Havsvy, Florida Keys.

Bild 4 & 5.  - Enorma strandvillor Florida Keys med egna båt bryggor till varje hus.

Bild 6. - Strandvy Florida Keys.


Bilade runt i Florida en vecka och hann se väldigt mycket.

Bild 1. - Key Lime Pie i Islamorada Florida Keys ( oj oj oj såå smaskig den var och stor, men inga maträtter är ju speciellt små i USA.)

Bild 2.  - Vår hyr bil, liten jeep. :-)

Bild3.  -

Bild 4.  - Denna vita "lilla" båt med flames på var en turbåt som man kunde åka med i. Men då jag hörde de enorma motorerna starta och min sambo fick gåshud på armarna så beslöt jag snabbt att den gick alldelens på tok för snabbt för mig, så det blev ingen tur till hans besvikelse.

Bild 5. - Shark Patrol - Flygplan som flög längs stranden och kollade hajar. Vid tiden för vår resa passerade ca 7000 hajar, en förflyttning som hajarna gör varje år vid denna tid. Det var vi helt ovissa om och badade glatt dagen innan.


 Då vi hade utforskat Florida Keys klart begav vi oss uppåt igen och körde över Everglades Nationalpark, en sträcka som var väldigt lång. Dåligt väder blev det med enorma regn skurar och dånande åska.Vägen var kantad av låga nätstängsel och i diket mellan vägen och sumpmarken kunde man se stora alligatorer ligga och jäsa, det dåliga vädret gjorde dock att inga bilder kunde tas på dem. Vi körde upp till Tampa och sedan vidare mot Orlando och Universal Studios.

Bild 1.  - Oväder på gång då vi lämnar Florida Keys.

Bild 2.  -  Universal Studios jordglob som snurrar i Orlando.

Bild 3,4,5 & 6.  - Inne på området till Universal Studios. Värt att notera bild 4, så är det ej riktiga hus utan endast kulisser.


Att besöka Universal Studios i Orlando var ett måste under vår korta resa.

Där får man vara med om saker man aldrig upplevt, det var så spännande och häftigt. Köerna till de olika attraktionerna var rätt långa men väl värt det. De vi var med om var bla. en Jordbävning där vi kom och åkte i en underjordisk tunnelbana och en stoor tankbil plötsligt kraschar in genom taket och börjar brinna,  en Tornado där det blåser rejält och en ko flyger förbi, Tillbaka till framtiden, Hajen där man åker ut i en kanal och är plötsligt med i en haj attack, sen ska vi inte tala om min absoluta förskräckelse då jag insåg efter ett köande på 1 timme att vi köade för en underjordisk berg o dalbana Mummy, ojoj , ja det blev ju ett minne iaf, glad att jag har gjort det. :-) Sen fanns det så mycket mer spännande på detta ställe och väl värt pengarna.


Vår sista etapp blev åter ned mot vår start punkt Miami men att inte besöka Miamibeach vore ju naturligtvis ett misstag så vi begav oss dit under två nätter innan vi åter åkte hem mot Sverige.

Bild 1 & 2.  - Miamibeach.

Bild 3.  - Livräddartorn Miamibeach.

Bild 4.  - Solnedgång Miamibeach.

Bild 5 & 6.  - Strand promenaden Miamibeach. Jag var lite orolig för att gå där på kvällen men det var helt ofarligt, vakter patrullerade strand promenaden och det var fullt med turister.

.

Presentation

Omröstning

Är Sommaren slut?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<<
Februari 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards